Påsktårta

En jätte god tårta som blir hög och fin.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl varmt vatten
  • Fyllning
  • 1 burk persikor,825 g
  • 3 st bananer
  • 2 dl vispgrädde
  • Dekoration
  • Vispad grädde
  • 1 burk mandarin klyftor
  • Geléhallon
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker vit och poröst, blanda vetemjöl, och vaniljsocker och bakpulver i en bunke och blanda i smeten. Sist i med vatten och rör om.. Grädda i ca 30 minuter Vispa grädden till fyllningen. Mosa bananerna och blanda i hälften av grädden och rör om. Mosa persikorna och rör i resten av grädden. När tårtan svalnat så dela den i tre delar. Lägg banan moset på första lagret och lägg på nästa del. Bred på persiko moset och lägg på locket. Dekorera med vispad grädde och mandarin klyftor och geléhallon.

    Liknande recept

    1
    4 h 30 min
    15-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben