påsktårta

Serverar: 10 portioner

I mitt påskfirande ingår det alltid en chokladtårta. Detta recept kommer ifrån min faster och hennes au-pair tid i Wien. Chokladtårtan ger bara en väldigt bra kontrast till de hemmaskapande marsipanfigurerna, vilka är påskens bästa!

Ingredienser

  • 0,6 dl russin
  • 0,6 dl punsch/cointreon/whiskey
  • 200 g Marabou mjölkchoklad
  • 3 ägg, delade
  • 100 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 4,5 msk mjöl
  • 1,5 dl valnötter/mandel: hackas
  • 1 nypa salt
  • 3 msk vatten
  • Glasyr
  • 100 g Marabou mjölkchoklad
  • 3 msk florsocker
  • 3 msk smör
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Blötlägg russin i alkohol några timmar. Smörj ett papper och lägg i en form med löstagbar botten, mjöla. Smält chokladen och rör ner smöret tills allt är smält. Vispa äggulor och socker poröst. Rör i chokladsmältan. Blanda ihop mjöl med mandel och rör ner i blandningen.
    2. Rör ner russinblandningen (russin+alkohol).
    3. Vispa äggvitor med salt till marängliknande konsistens. Rör ner snabbt i smeten och häll i formen. Grädda ca 20 min (ev. mer?) i 225 grader. Låt svalna.
    4. Glasyren: Smält chokladen, rör ner florsocker och smör. Glasera tårtan och garnera med marsipan kycklingar. Låt stå svalt, servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    1
    4 h 30 min
    15-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben