Älgblodspalt 1981

Värt att prova

Ingredienser

  • ½ liter älgblod
  • 3 hg fläsk
  • 1 hg lever
  • 4 stora potatisar
  • 1 gul lök
  • Vetemjöl
  • Kornmjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Riv potatisen och blanda ner i blodet. Blanda lika mycket av vardera mjölsorterna och rör i tills smeten blivit ganska fast. Skär fläsk, lever och lök till tärningar och bryn dem. Salta och peppra. Gör bollar av potatis-blodsmeten. gör en grop i bollen och lägg in fläskblandningen i mitten. Slut till väl. Håll kokande saltat vatten i beredskap och lägg i palterna. Koka dem tills de flyter upp till ytan. Ät dem med lingonsylt till.

    Liknande recept

    15 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben