Örtsås

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 15 minuter

En gammal goding från AoM nr 7 1981 som jag gjort måååånga gånger och som alltid blir succé ävenså denna midsommar 2016, fler ville ha receptet. Ibland var det bättre förr utan några konstigheter! Såsen går till det mesta till fisk, kött, kyckling att dippa grönsaker i mm mm.

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 msk vardera av hackad gräslök, persilja, dill och klippt kryddkrasse
  • ½ krm salt
  • Ev 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 dl gräddfil
  • Instruktioner

    Blanda majonnäs, senap, örtkryddor, salt och vitlök. Rör därefter i gräddfilen. Låt såsen stå svalt minst en timme så att smakerna hinner ’gifta sig’.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Quorn
    Quorn är livsmedelsingrediens som ursprungligen kommer från en liten s...

    Potatis del 4
    Här är fortsättningen på höst- och vinterpotatis.Höst och vinterpotati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben