Lövbiff med chevré- och örtsås

Serverar: 2 portioner

Gott, snabbt och somrigt! Enkelt att bara dubblera när du vill servera en middag för fyra. Servera med en grönsallad, broccoli eller som jag gjorde - paprika och kokt lök. Passar även att servera med pasta istället för potatis.

Ingredienser

  • 2 portioner potatis
  • 2 lövbiffar
  • 3 små salladslökar
  • 1 msk smör
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk creme bonjour vitlök och örter (gärna mer)
  • 2 msk chevré ost (gärna mer)
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Max 1 tsk vitpeppar
  • 2 dl ärtor
  • 1 rågad msk gräslök
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka upp potatis i en kastrull med saltat vatten.
    2. Under tiden, finhacka salladslök och fräs i en kastrull med smör. Tillsätt, innan löken tagit färg, grädde, creme bonjour och chevré. Låt småkoka tills potatisen är färdig.
    3. Bara några minuter innan potatisen är klar, hetta upp en grillpanna (obs tillsätt inget matfett) och grilla köttet 2 minuter på varje sida.
    4. Häll av vattnet på potatisen. Tillsätt vitlökspulver i såsen och tillsätt lite vitpeppar i taget och smaka av. Tillsätt sedan ärtor och gräslök och låt såsen bli varm. Lägg upp kött, potatis och sås på en tallrik och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 5 augusti 2009

    Kan nog inte bli bättre, tack tack. Full poäng. Lennart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben