Lövbiff i gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Enkelt, snabbt och gott. Det här klarar vem som helst att tillaga.

Ingredienser

  • 6-8 lövbiffar
  • Tomater
  • 200 g Gorgonzolaost
  • 5 dl vispgrädde
  • Peppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Smörj en eldfast form och täck botten med skivad färsk tomat. Snåla inte med tomaterna. Krydda och stek 6-8 lövbiffar och lägg dessa ovanpå tomaterna. Mosa gorgonzolan i grädden och häll sedan detta över köttet. Gratinera i ugn, 225 grader i cirka 15 minuter.
    2. Servera med klyft- eller pressad potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Bappi 9 februari 2009

    Tog Kvibillegräddost och det blev så gott i gott. Tyvärr inga tomater hemma men det blev ändå supergott.

    mariette44 23 maj 2009

    En bra rätt man kan förbereda och bara gratinera i ugn när gästerna kommer. Mycket god med färskpotatis och grönsallad.

    sannado 22 mars 2010

    Jättegott:-)

    Ekorrungen 11 oktober 2010

    Jättegott! Tack för receptet. En klar 5:a, var lite kladdigt bara att smula ner gorgonzolan, men det gick haha

    zan_draw 20 mars 2011

    Skulle jag få välja en rätt att äta resten av livet skulle det vara denna rätten, utan tvekan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben