Enkelt, snabbt och gott. Det här klarar vem som helst att tillaga.
Ingredienser
6-8 lövbiffar
Tomater
200 g Gorgonzolaost
5 dl vispgrädde
Peppar
Salt
Instruktioner
Smörj en eldfast form och täck botten med skivad färsk tomat. Snåla inte med tomaterna. Krydda och stek 6-8 lövbiffar och lägg dessa ovanpå tomaterna. Mosa gorgonzolan i grädden och häll sedan detta över köttet. Gratinera i ugn, 225 grader i cirka 15 minuter.
Servera med klyft- eller pressad potatis och en grönsallad.
Tog Kvibillegräddost och det blev så gott i gott. Tyvärr inga tomater hemma men det blev ändå supergott.
En bra rätt man kan förbereda och bara gratinera i ugn när gästerna kommer. Mycket god med färskpotatis och grönsallad.
Jättegott:-)
Jättegott! Tack för receptet. En klar 5:a, var lite kladdigt bara att smula ner gorgonzolan, men det gick haha
Skulle jag få välja en rätt att äta resten av livet skulle det vara denna rätten, utan tvekan.