Stroganoff på Lövbiff

Serverar: 4 portioner

Finns många olika sorters recept på Stroganoff, här kommer ett till.

Ingredienser

  • 400-500 g lövbiff eller rostbiff
  • Ca 2 msk smör till stekning
  • 1 medelstor lök
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche paprika och chili
  • 3-4 tsk dijongsenap
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Koka riset. Skär sedan biffen i strimlor, finhacka löken samt skär svampen i bitar. Fräs löken lätt i ca 1 msk smör utan att den tar färg. Låt även tomatpuré och paprikapulver fräsa med ett kort ögonblick.
    2. Tillsätt svamp och créme fraiche, låt det hela koka upp och koka 2-3 minuter.
    3. Hetta under tiden upp en stekpanna och bryn köttet ordentligt på hög värme i ett par omgångar. Tillsätt köttet i såsen, koka upp och smaka av med senap och salt.
    4. Bjud nykokt grönsaksris till

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lilljeppe 25 maj 2008

    Kanon gott går inte att säga annat. Jag hade chilisås istället för tomatpuré. Köttet var rostbiff. Mums

    lirarn 22 december 2009

    Mycket gott, jag hade i mer créme fraiche för vi vill ha det såsigare för vi serverade pasta till så att det ska passa min hockeykille =).Alla tyckte det var gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben