Fisk med örtsås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 50 minuter

Här kommer ett recept på en snabb/lättlagad fiskrätt! Jag gillar när man har allt i ugnsformen samtidigt. Första gången vi åt den var för ca 20 års sedan, det var vänner i Göteborg som bjöd oss på den! Den lagas fortfarande här hemma.

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 1 msk smör
  • 1½ dl ris
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 55 g Blå bands örtsås
  • 50-100 g smör till såsen
  • Räkor till garnering om man vill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform, lägg i torskfilé och ris i formen. Salta och häll på vatten. Täck formen med aluminiumfolie och låt det koka i ugnen i ca 30 min. Följ anvisningen på såsens paket och häll såsen över fisken och riset.
    2. Ställ in formen i ugnen i ytterligare 15 min. Utan folie:-) Jag gör alltid 2 påsar av Blå bands örtsås sås eftersom den är så god! Ibland brukar jag dekorera med räkor och lite dill:-)

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (2)

    aattaa 4 januari 2013

    ska de va okokt ris eller kokt?

    malund68 4 januari 2013

    Det ska var okokt! Det kokas i ugnen tillsammans med fisken!

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben