Här kommer ett recept på en snabb/lättlagad fiskrätt! Jag gillar när man har allt i ugnsformen samtidigt.
Första gången vi åt den var för ca 20 års sedan, det var vänner i Göteborg som bjöd oss på den!
Den lagas fortfarande här hemma.
Ingredienser
400 g torskfilé
1 msk smör
1½ dl ris
2 dl vatten
1 tsk salt
55 g Blå bands örtsås
50-100 g smör till såsen
Räkor till garnering om man vill
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform, lägg i torskfilé och ris i formen.
Salta och häll på vatten. Täck formen med aluminiumfolie och låt det koka i ugnen i ca 30 min.
Följ anvisningen på såsens paket och häll såsen över fisken och riset.
- Ställ in formen i ugnen i ytterligare 15 min. Utan folie:-)
Jag gör alltid 2 påsar av Blå bands örtsås sås eftersom den är så god!
Ibland brukar jag dekorera med räkor och lite dill:-)
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Härliga fiskrätter!
Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...
ska de va okokt ris eller kokt?
Det ska var okokt! Det kokas i ugnen tillsammans med fisken!