Älgfärspaj

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Underbart god

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 125 g margarin
  • 1/2 dl vatten
  • Fyllning
  • 300 g älgfärs
  • 1 gul lök
  • 200 g svamp,champinjoner eller valfri
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 msk soja
  • 200 g riven lagrad god ost
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • Lite salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman pajdegen. Tryck ut degen i en smord rund form. Låt vila kallt en stund.
    2. Fräs färsen och lägg över i en gryta.
    3. Hacka och stek löken på svag värme. Grovhacka svampen och låt fräsa med löken. Lägg över i grytan och tillsätt kryddor, chilisås och soja. Rör om och låt det puttra ca 10 minuter.
    4. Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i 200 grader (ej nödvändigt).
    5. Häll färsröran i skalet och strö på osten. Vispa samman ägg, mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll över färsröran.
    6. Grädda i ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
    7. Servera med en god sallad och gärna vitlöksbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben