Hacka samman ingredienserna till pajdegen. Låt degen vila ca 1 timme i kylskåp. Fräs älgfärsen i lite margarin till den blir gryning, lägg över i en gryta. Hacka och fräs löken och svampen. Lägg i grytan tillsammans med vitlöken, kryddor chilisås och soya, rör om och låt puttra under lock ca 10 min.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen i en pajform. Tryck ut den i formen nagga i kanterna men en gaffel. Förgrädda i 10-15 min. Lägg över fyllningen.Strö över osten. Vispa samman grädde, mjölk, ägg. Häll blandningen över älgfärsen.
Grädda i ca 30 min. Servera med sallad och nåt smarrigt att dricka.
Väldigt enkelt och jättegott! Brukar tycka att älgfärs kan bli lite "torrt" och "tråkigt" i smaken men detta var toppen! Kommer jag göra fler gånger!
Älgfärspajen var enkel och riktigt god , kommer att göra den många gånger !!!