Älgfärspaj med svamp

Serverar: 4 portioner

En härligt god paj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • ½ dl vatten
  • Fyllning
  • 300 g älgfärs
  • 1 lök
  • 3 dl svamp
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl chilisås
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 msk soya
  • 100 g lagrad ost
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl grädde
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen. Låt degen vila ca 1 timme i kylskåp. Fräs älgfärsen i lite margarin till den blir gryning, lägg över i en gryta. Hacka och fräs löken och svampen. Lägg i grytan tillsammans med vitlöken, kryddor chilisås och soya, rör om och låt puttra under lock ca 10 min.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen i en pajform. Tryck ut den i formen nagga i kanterna men en gaffel. Förgrädda i 10-15 min. Lägg över fyllningen.Strö över osten. Vispa samman grädde, mjölk, ägg. Häll blandningen över älgfärsen.
    3. Grädda i ca 30 min. Servera med sallad och nåt smarrigt att dricka.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    nilha 19 november 2011

    Väldigt enkelt och jättegott! Brukar tycka att älgfärs kan bli lite "torrt" och "tråkigt" i smaken men detta var toppen! Kommer jag göra fler gånger!

    Anette 30 september 2019

    Älgfärspajen var enkel och riktigt god , kommer att göra den många gånger !!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben