Älgfärssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

God och värmande soppgryta. Snabb att laga dessutom

Ingredienser

  • 400 g Älgfärs
  • 2 stora Lökar
  • 1 st Röd paprika
  • 1 st Grön paprika
  • 4 st Potatisar
  • 2 st Köttbuljontärningar
  • 7 dl Vatten
  • 1 tsk Soja
  • 1 msk Tomatpuré
  • 2 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Salt
  • 2 krm Cayennepeppar
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Smör eller margarin
  • Instruktioner

    Hacka löken och skär paprikan i små bitar. Bryn allt i en gryta. Skär potatisen i små tärningar och tillsätt. Slå över buljong och vatten. Tillsätt tomatpurén, salt och soja. Bryn färs i en stekpanna och tilsätt. Låt alltsammans puttra under lock i ca 15 min. Tillsätt övriga kryddor och till sist vitlöken. Låt allt puttra några minuter. Strö över ev lite persilja ovh servera med några skivor vitt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Error72 3 december 2009

    Mmmm mycket god i kylan lade till en klick creme fraiche

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben