Älgfärssoppa

Serverar: 4 portioner

Älgfärs, rotfrukter, svamp och gnocchi gör denna soppan matig och väldigt god.

Ingredienser

  • 300 g älgfärs
  • 1 gul lök
  • 2 dl kantareller
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk chilisås
  • 2 vitlökskyftor
  • 250 g färsk gnocchi
  • 1 ½ tsk timjan
  • ½ dl hackad persilja
  • Rapsolja
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Tillbehör
  • Gräddfil
  • Mjukt tunnbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken, dela svampen i bitar. Fräs löken försitkigt någon minut i 2 msk olja i en stekpanna. Stek svampen och fortsätt fräsa ca 5 minuter, lägg över allt i en gryta. Skala och skär morötter och palsternackor i ca 1 ½ cm stora bitar och lägg i grytan.
    2. Tillsätt vatten, buljongtärningar, krossade tomater och chilisås, pressa ner vitlöken. Forma teskedsstora bollar av färsen, lägg ner i grytan. Koka under lock ca 10 minuter. Tillsätt gnocchi, timjan och 1 krm peppar. Koka tills gnocchin är klar, smaka av med salt.
    3. Strö över persilja vid servering. Servera soppan med en klick gräddfil och mjukt, grillat tunnbröd.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben