Älgfärs, rotfrukter, svamp och gnocchi gör denna soppan matig och väldigt god.
Ingredienser
300 g älgfärs
1 gul lök
2 dl kantareller
2 morötter
2 palsternackor
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
500 g krossade tomater
1 msk chilisås
2 vitlökskyftor
250 g färsk gnocchi
1 ½ tsk timjan
½ dl hackad persilja
Rapsolja
Salt
Grovmalen svartpeppar
Tillbehör
Gräddfil
Mjukt tunnbröd
Instruktioner
- Skala och hacka löken, dela svampen i bitar.
Fräs löken försitkigt någon minut i 2 msk olja i en stekpanna. Stek svampen och fortsätt fräsa ca 5 minuter, lägg över allt i en gryta.
Skala och skär morötter och palsternackor i ca 1 ½ cm stora bitar och lägg i grytan.
- Tillsätt vatten, buljongtärningar, krossade tomater och chilisås, pressa ner vitlöken.
Forma teskedsstora bollar av färsen, lägg ner i grytan.
Koka under lock ca 10 minuter.
Tillsätt gnocchi, timjan och 1 krm peppar. Koka tills gnocchin är klar, smaka av med salt.
- Strö över persilja vid servering.
Servera soppan med en klick gräddfil och mjukt, grillat tunnbröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)