Älgpannbiffar

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Rejäla pannbiffar som går utmärkt att frysa

Ingredienser

  • 1 kg älgfärs
  • 1 stor finriven gul lök
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 3 krm svartpeppar
  • 3 krm salt
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn och grädde, låt stå minst 15 minuter.
    2. Blanda sedan älgfärs, lök, peppar, salt och havregrynsblandningen. Arbeta ihop allt med rena händer till en kletig smet.
    3. Värm en järnpanna till medeltemperatur och ha i smör. När smöret tystnat ska de handformade biffarna läggas i och stekas under vändning tills köttsaften är genomskinlig (kontrollera med en potatissticka).
    4. Serveras lämpligen med en sås på trattkantareller tillsammans med kokt potatis samt lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben