Älgskavsgryta

Serverar: 4 portioner

En snabblagad gryta som är god intill sista tuggan!

Ingredienser

  • 600 g älgkött i tunna skivor (skav)
  • 400 g kantareller eller annan svamp
  • 2 gula lökar
  • 6 msk smör
  • 2 msk mjöl (dinkel)
  • 3 dl svampspad (om de varit torkade) annars buljong
  • 4 dl créme fraiche
  • 3 msk soja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Persilja efter smak
  • Servering
  • Potatis
  • Lingonsylt
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Fräs kött, svamp och hackad lök i smör i en stekpanna. Strö över mjöl och tillsätt svampspad eller buljong, cremé fraiche och soja. Krydda med salt och peppar.
    2. Strö över klippt persilja och servera med kokt potatis, lingonsylt och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben