Älgskavsgryta

Serverar: 5-7 portioner

Ytterligare en variant av älgkött! Dessutom populär i stugan under älgjakten för hungriga, trötta jägare

Ingredienser

  • 600 g älgkött
  • 1 brk svamp eller kantareller
  • 1 lök
  • 3 dl grädde
  • 2 msk dragon
  • 2 msk senap
  • 3 msk soja
  • 3 msk worlestersås
  • 1 buljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna skivor medans det är fruset Bryn köttet i smör på hög värme. Tillsätt svamp o lök o låt allt få färg Smula i buljongen o häll på resten av ingredienserna.
    2. Låt koka ihop några minuter, kan behöva redas med majzena.
    3. Serveras med potatis eller ris

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ekeriksson 26 januari 2011

    Denna var riktigt god! Gick hem hos tre av tre älgjägare :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben