Änglamat

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Detta åt mina föräldrar ofta-- gammal efterrätt

Ingredienser

  • 8 veteskorpor eller 16-20 små sockerskorpor
  • 2 dl vispgrädde
  • ½-1 dl rårörda lingon eller lingonsylt
  • Instruktioner

    1. 1. Bryt skorporna i mindre bitar. 2. Vispa upp grädden till inte alltför hårt skum. Blanda ner de rårörda bären eller sylten. 3. Varva skorpor och lingongrädde i eferrättsskål, lägg lingongrädde överst. 4. Sätt in efterrätten i kylskåp ca 15 min, så skorporna hinner bli en aning mjuka av grädden. Servera.
    2. Pröva till omväxling: Hallonmos och kaksmulor i stället för lingonsylt och skorpor. Mandarinklyftor eller tunna skivor blodapelsin i stället för lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    azlan_lena 6 april 2008

    jag sätter full pott på denna glömda minnenas RollsRoyce!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben