Äppelfylld kassler

Serverar: 4 portioner

Gott med ris också.

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • 2 äpplen
  • ½ msk olja
  • 600 g kassler
  • 2 msk honung
  • 1 msk pressad apelsin
  • 1 tsk malen ingefära
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och hacka äpplen. Fräs lök och äpple glansigt i oljan. Låt svalna.
    2. Skär en djup ficka i en bit kassler, längs med. Stoppa fickan full med äppelfyllningen. Fäst ev med trästickor så att kasslern ser hel ut. Lägg den på ett ugnssäkert fat.
    3. Blanda honung, pressad saft av apelsin och malen ingefära. Häll blandningen över kasslern. Ställ in fatet i 225°c, ca 20 minuter.
    4. Servera kasslern skuren i skivor med bakad potatis och en sallad på isbergssallad och skivad apelsin och ev resterande äppelfyllning.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (2)

    Molgan 24 augusti 2008

    Mums vad gott,

    begeanka 8 oktober 2008

    Kanongott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben