Gratinerad äppelfylld kassler

Serverar: 4 portioner

Gratängen kan göras i förväg och bara gratineras strax innan den ska serveras.

Ingredienser

  • 600 g benfri kassler
  • 1 gul lök
  • 2 äpplen
  • 1/2 tsk smulad torkad rosmarin
  • 4 tomater
  • Gratängsås
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 75 g riven ost
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • 1 tsk riven ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Skala och hacka löken fint. Skala, kärna ur och hacka äpplena. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt äpple och rosmarin. Låt allt fräsa några minuter. Låt det kallna.
    3. Skiva kasslern och lägg den i en smord eldfast form. Fördela äppelröran emellan kasslerskivorna.
    4. Koka upp 2 dl mjölk. Vispa ut mjölet med 1 dl mjölk och vispa ner redningen i den kokande mjölken. Låt såsen koka på svag värme under fortsatt omrörning ca 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten. Smaka av med apelsinsaft, ingefära, salt och peppar. Häll såsen över kasslern. Gör ett kryss i varje tomat och pensla dem lätt med lite matolja. Ställ ner tomaterna i kasslerformen.
    5. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har fin färg och är genomvarmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben