Gratinerad kassler med äppelsalsa

Serverar: 4 portioner

Pigga upp klassikern kassler och ost med en het äppelsalsa.

Ingredienser

  • 600 g kassler
  • 2 gula lökar
  • 1 krm svartpeppar
  • 2½ dl mellangrädde
  • 3 dl Arla Köket riven ost pizza
  • Äppelsalsa
  • 2 syrliga äpplen, t ex Granny Smith
  • 1 rödlök
  • 1 dl jalapeñeos
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva löken tunt. Lägg löken i en smord ugnssäker form. Skär kasslern i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på löken och krydda med peppar. Häll på grädden och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
    2. Kärna ur och skär äpplena i 1/2 cm stora tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Grovhacka jalapeñeos. Blanda alla ingredienser till salsan.
    3. Tips: Servera gärna med klyftpotatis och Old El Paso Cheese Salsa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben