Fylld gratinerad kassler

Serverar: 4 portioner

Kassler är populär och mager mat. Fyller man den blir den genast lite festligare.

Ingredienser

  • 600 g benfri kassler
  • 1 1/2 msk skånsk senap
  • 60 g keso
  • 1/2 tsk dragon
  • 4 skivor ananas (160 g)
  • 1 stor tomat
  • 20 g stark riven ost
  • 4-5 kokta potatisar, 400 g
  • Tillbehör
  • Strimlad paprika
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Skiva kasslern i 16 tunna skivor och lägg ut skivorna i en ugnssäker form, 3 och 3 i en cirkel.
    3. Lägg skivad tomat på ena kanten av kasslerskivorna och en ananasring på andra kanten. Smaksätt keso med senap och dragon och lägg en klick mitt på varje portion. Lägg de resterande 4 kasslerskivorna ovanpå lite på sned, som en "hatt". Strö på lite riven ost.
    4. Gratinera rätten mitt i ugnen 10-12 minuter tills osten smält lite och allt är genomhett.
    5. Servering: Pressa den nykokta potatisen direkt på tallrikarna, garnera med paprikastrimlor och hackad persilja och bjud rätten direkt från ugnsformen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben