Gratinerade champinjoner fyllda med panchetta och prosciutto

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Serverades igår som förrätt och blev en riktig succé! Snabbt att göra, men går åt lika snabbt oxå!

Ingredienser

  • 200 g champinjoner
  • Fyllning
  • 30 g panchetta
  • 30 g prosciutto
  • 2 tsk hackad färsk oregano
  • 1 stor klyfta hackad vitlök
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • Grovmalen svartpeppar efter smak
  • 1 msk crème fraîche
  • 1 msk ströbröd
  • 30 g riven ost (emmentaler t ex)
  • Instruktioner

    1. Torka av champinjoner, lösgör hatten från foten. Grilla champinjoner på elgrillen eller i en grillpanna i nån minut.
    2. Hacka panchetta och prosciutto, blanda i vitlöken, oregano, paprikapulver och peppra efter smak. Fyll champinjonhattar med denna fyllning.
    3. Blanda crème fraîche, ströbröd och osten till en smet.
    4. Smörj en ungfast form, lägg i de grillade champinjonhattar, ha lite av ostsmeten på toppen av varje champinjon.
    5. Gratinera i ugnen 6-7 minuter, 180 grader (vanlig ugn).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben