Fylld kassler i smördeg

Fyll en bit kassler med godsaker...baka den sedan insvept i smördeg...

Ingredienser

  • 500 g benfri kassler
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 msk margarin
  • 100 g vitlöksost, smältosttyp
  • 1 liten knippa persilja
  • 3 plattor fryst smördeg
  • 1 uppvispat ägg
  • Tillbehör
  • Bakad potatis eller klyftpotatis
  • Stekta tomater
  • Små gröna ärter
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Dela champinjoerna om de är stora. Stek dem i margarinet tills all vätska kokat in.
    3. Hacka champinjonerna grovt och klipp persiljan. Blanda svamp och persiljan med osten.
    4. Skär 4-5 ganska djupa skåror på längden i kasslern. Fyll kasslern med svamp och oströran.
    5. Kavla ut de tinade smördegsplattorna lite omlott. Kavla ut till en kaka på ca 30x30 cm.
    6. Lägg upp kasslern upp och ner på degkakan. Pensla kanterna med det uppvispade ägget.
    7. Vik degen över kasslern och gör ett paket av den. Lägg kasslern med skarven nedåt i en ugnsfast form.
    8. Baka kasslern mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
    9. Skär kasslern i ca 1½ cm skivor och bjud bakad potatis, stekta tomater och små gröna ärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tobisan 13 januari 2011

    Oj oj oj vad gott. Det måste jag bara göra

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben