Gratinerad kassler med ananas

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket uppskattat när jag bjuder denna rätt. Lätt att variera portionsstorlek. Lika enkelt göra två portioner som åtta.

Ingredienser

  • 4 stora ca 1 cm tjocka kasslerskivor
  • 4 ananasskivor
  • 2-3 dl gräddmjölk eller matlagningsgrädde
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Stek kasslern hastigt i het panna så den får lite stekyta lägg dem i ugnssäker form.
    2. Sänk värmen något och stek ananasen och lägg dem på kasslerskivorna. Toppa med riven ost,gärna någon smakrik.
    3. Vispa ur pannan med gräddmjölk och häll över i formen helst genom en sil för att slippa stekflagor i såsen.
    4. Gratinera i 225 g ugn ca 20 min eller tills osten smält och fått fin färg.
    5. Servera med kokt potatis och någon grönsak

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben