Kassler med ananas al a Gustav

Serverar: 3-5 portioner

Jag är inte ett fan av kassler och tycker inte det är någon spännande god mat. Men just denna som min 17 åriga lillebror ställde sig och gjorde i ordning var verkligen fantastisk god.

Ingredienser

  • 400-600 g kassler
  • Smör
  • 1 burk skivad ananas
  • Sås
  • 5 dl creme fraiche
  • 3-4 msk ananasjuice direkt från burken
  • 125 g cantadou, valfri smak
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Välj först ut en fin form att lägga ner kasslern i. Börja då med att skiva upp kassler i normaltjocka bitar. Inte för tjock eller för tunn.
    2. Lägg ner dem i formen tillsammans med smöret (så de inte fastnar). Lägg först kassler och sen ananas varvat.
    3. Gör i ordning såsen. Blanda ner creme fraichen och cantadoun - vilken smak du vill - och rör ihop tillsammans. Tillsätt svartpeppar och rör om yttligare.
    4. Bre sen såsen över kasslern och låt täcka. Har du lite ananasjuice över så späd ut den ner bland kasslern. Det ger en söt smak. Peppra lite ovanpå och in i mitten av ugnen. Du tar ut den då du själv tror att det är klart. Mellan 30-45 min i 175 grader.
    5. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (4)

    StinaO 25 augusti 2009

    Detta var ett lätt och gott recept! Inget tjorv eller krångel! Perfekt middagsmat då tiden är knapp! Kram!

    anila 6 april 2010

    Detta ska provas ikväll :)

    anila 20 april 2010

    Detta va jättegott :) Jag valde att steka kasslerskivorna först och sen använde jag krossad ananas, för det hade jag hemma. Men verkligen enkelt och supergott! Tack för det!

    sarao77 8 februari 2011

    låter jätte gott återkommer med en kommentar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben