Gratinerad kassler

Serverar: 4 portioner

Gratinerad kassler

Ingredienser

  • 500 g kassler, i tunna skivor
  • 2 purjolökar, i tunna skivor
  • Matfett till stekning och ugnsformen
  • Gratängsås
  • 2 msk matfett
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 nypa riven muskot
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull, rör ner mjölet och späd med mjölken. Låt koka några minuter, smaksätt och rör ner osten. Ställ såsen åt sidan.
    2. Fräs purjolöken mjuk i matfett och bred sedan ut den på ett stort, lättsmort ugnssäkert fat eller i fyra portionsformar. Bräck kasslerskivorna hastigt och lägg dem sedan ovanpå purjon. Slå över ostsåsen och gratinera i 15-20 minuter.
    3. Ugnstemperatur 250º

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben