En klassiker i en version utan kolhydrater. Den är lika enkel att göra som vanlig äppelkaka och resultatet gör dig aldrig besviken!
Ingredienser
50 g smör
1.25 dl mjölk
2 st ägg
sötningsmedel motsvarande 1 dl socker (läs på förpackningen)
½ dl dinkelmjöl
½ dl fullkornsmjöl av dinkel
½ tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk kanel
½ dl sesamfrön
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en sockerkaksform och bröa den med sesamfrön.
Skala och skär äpplena i klyftor och doppa dem i kanel.
Smält smöret och häll därefter i mjölken. Vispa ägg och socker (sötningsmedel) pösigt med elvisp och tillsätt sedan mjölken och smöret. Mixa mjöl och bakpulver och rör ner det i blandningen så att smeten blir smidig.
Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen innan du stjälper upp den på ett fat.
Utan kolhydrater??? Kolhydrater finns i allt mjöl oavsett spannmålsslag även äpplen och sesamfrö innehåller kolhydrater. Kolhydrater kan som bekant föreligga som olika sockerarter eller som stärkelse.
Utan kolhydrater??? Kolhydrater finns i allt mjöl oavsett spannmålsslag även äpplen och sesamfrö innehåller kolhydrater. Kolhydrater kan som bekant föreligga som olika sockerarter eller som stärkelse.