Äppelkaka med apelsin och lime

Serverar: 20-30 portioner

Apelsinjuice och lime ger denna kaka en alldeles egen spännande smak. Bakas i långpanna.

Ingredienser

  • 2 limefrukter
  • 150 g smör
  • 2 dl drickfärdig apelsinjuice
  • Ca 6-8 äpplen
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 ½-2 dl råsocker
  • 2 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Riv skalet från två lime. Smält smöret. Blanda smör, rivet skal och apelsinjuice. Skala, kärna ur och skiva äpplena - droppa lite limesaft över dem så att de inte mörknar.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten växelvis med smörblandningen. Rör smeten slät.
    3. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och lägg äppelskivorna i täta rader över ytan.
    4. Blanda råsocker och kanel och strö över. Grädda kakan i 200 º, mitt i ugnen, i 25-30 minuter. Skär den i rutor när den svalnat.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben