Äppelknyten/bullar

Serverar: 40 portioner

Tid: 2 timmar

Mums

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 150 g smör
  • 1 tsk stött/malen kardemumma
  • ca 10-12 dl vetemjöl
  • 5 dl äppelmos, köpt eller egenkokt
  • 1,5 - 2 tsk kanel
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • ev flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Smält smör och häll i mjölken, värm till 37 grader.
    2. Smula jästen i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt mjölkblandningen och rör ut jästen. Blanda ner de övriga ingredienserna och gör en "bulldeg"
    3. Låt jäsa i ca 40 minuter i bunken.
    4. Dela degen i 2 delar och kavla ut en stor rektangel. Dela varje rektandel i 20 bitar, ca 6x6 cm.
    5. Rör ner kanelen i äppelmoset.
    6. Lägg en klick äppelmos i mitten på varje bit. Vik ihop alla fyra kanterna till mitten samt tryck ihop hårt och lägg knytena i pappersformar på 2 plåtar.
    7. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
    8. Pensla knytena med ägg och strö över pärlsocker och ev flagad mandel.
    9. Grädda plåtarna i mitten av ugnen på 200-225 grader i ca 12 minuter eller tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben