Smält smör och häll i mjölken, värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke eller köksmaskin.
Tillsätt mjölkblandningen och rör ut jästen.
Blanda ner de övriga ingredienserna och gör en "bulldeg"
Låt jäsa i ca 40 minuter i bunken.
Dela degen i 2 delar och kavla ut en stor rektangel.
Dela varje rektandel i 20 bitar, ca 6x6 cm.
Rör ner kanelen i äppelmoset.
Lägg en klick äppelmos i mitten på varje bit.
Vik ihop alla fyra kanterna till mitten samt tryck ihop hårt och lägg knytena i pappersformar på 2 plåtar.
Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Pensla knytena med ägg och strö över pärlsocker och ev flagad mandel.
Grädda plåtarna i mitten av ugnen på 200-225 grader i ca 12 minuter eller tills de fått fin färg.