Äppelmosbullar

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Enkla bullar med äppelmos som bara behöver jäsa en gång. Det går bra att göra dubbel sats.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 50 g margarin eller smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 3 msk vit sirap
  • 3 ½ - 4 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 dl äppelmos
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • hackad mandel/ pärlsocker / kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke. Smält matfettet och häll på mjölken.
    2. Häll över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt salt och sirap.
    3. Blanda i mjölet lite i taget med maskin eller för hand.
    4. Klicka ut degen i bullformar. Ställ dem på en plåt. Gör en grop i mitten på bullarna.
    5. Smaksätt äppelmoset till fyllningen med vaniljsocker. Lägg på fyllningen i gropen på bullarna.
    6. Låt jäsa i 30-40 minuter utan bakhanduk eftersom fyllningen är kladdig.
    7. Pensla ev. bullarna med uppvispat ägg. Strö över hackad mandel eller pärlsocker eller kokosflingor efter smak.
    8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 minuter.
    9. Låt dem kallna utan bakduk på galler. Bullarna går bra att frysa. ------------------------

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Vekanabb 10 november 2009

    Kanongoda bullar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben