Saftiga äppelmosbullar

Serverar: 25 portioner

Läckra bullar fyllda med äppelmos. Det är gott att ha lite bitar i äppelmoset.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk, fingervarm, ca 37 grader
  • 1½ dl socker
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 225 g smör, rumsvarmt
  • 11-13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Ca 2 dl äppelmos, gärna hemmagjort
  • Mald kanel
  • Garnering
  • 1 ägg, uppvispat
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt den fingervarma mjölken och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 minuter.
    2. Knåda igenom degen och dela den i ca 25 bitar. Gör en boll av varje degbit och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa i ca 25 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Tryck en grop i varje bulle med fingret och fyll den med äppelmos. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-9 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben