Jag tyckte inte om fruktkaka innan jag hade smakat detta recept. Sen var jag såld. Den här är väldigt saftig tack vare den långa gräddningstiden i låg temperatur. Baka den nu och frys in den så blir den ännu godare.
Ingredienser
200 g smör eller margarin
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Smaktillsats
100 g hackade syltade apelsinskal
100 g röda cocktail- eller sherrybär i små bitar
50 g gröna cocktailbär i små bitar
2 dl russin
Instruktioner
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa emellan. Blanda ihop mjöl, bakpulver och frukten innan du blandar ner allt i smeten.
Grädda på lägsta falsen i smord och bröad ca 2 liters hålform eller i lika stor avlång form i 150 graders ugn ca 1 1/2 timme.
Låt kakan ligga framme under formen någon dag innan du skär den i skivor och fryser in den.
Jättegod och saftig. Och vacker. Den passar även nu till påsk, jag bakade den igår...
/Annica
Cossimossi5 november 2010
Uuuuuuunderbart god! Är så glad över detta recept! Tackar! :-)
Selmy18 december 2010
Detta ska jag testa inom kort, tror jag! Ser ut som min gammelfasters kaka som jag älskar så!
Catarina Andersson8 december 2020
Den här kakan har jag bakat till jul i flera år sedan jag hittade det här receptet. Det blir succé varje gång jag bjuder på den. Helst ska den ligga till sig (svalt) någon vecka och avnjutas tillsammans med te.
Jättegod och saftig. Och vacker. Den passar även nu till påsk, jag bakade den igår... /Annica
Uuuuuuunderbart god! Är så glad över detta recept! Tackar! :-)
Detta ska jag testa inom kort, tror jag! Ser ut som min gammelfasters kaka som jag älskar så!
Den här kakan har jag bakat till jul i flera år sedan jag hittade det här receptet. Det blir succé varje gång jag bjuder på den. Helst ska den ligga till sig (svalt) någon vecka och avnjutas tillsammans med te.