God Fruktkaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Gjorde den igår och trodde inte att den skulle bli så god som den blev!

Ingredienser

  • Ca 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • ½ dl mörk sirap
  • 1-1½ dl grekisk yoghurt
  • 5 ägg
  • 3-5 dl vetemjöl
  • 2 dl hackade nötter
  • 2 dl torkad frukt i bitar och/eller russin
  • Smör
  • Ströbröd eller mandelhack
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en sockerkaksform. Rör ihop mjölet med frukten och nötterna. Se till att mjölet fastnar ordentligt på frukt och nötter så att de inte sjunker till botten.
    3. Rör smör och socker pösigt i en skål, använd gärna elvisp. Tillsätt yoghurten och vispa ihop. Häll äggulorna, en i taget, i smörblandningen och vispa. Häll äggvitorna i en annan skål och vispa dem till hårt skum.
    4. Blanda i mjölet i smörblandningen och vänd sedan i äggvitorna. Rör försiktigt. Häll smeten i formen och ställ den långt ner i ugnen. Grädda 45-60 minuter. Låt svalna i formen och stjälp sedan upp den. (Den kan vara lite svår att få ur, så smörj formen ordentligt.)
    5. Tips: Man kan gärna ha hackad mörk choklad i, jättegott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben