Serverar: 5-8 portioner
Ett enkelt och roligt recept som man kan experimentera lite med. Den vanligaste frukten man kan använda är äpple men jag har även provat persika och jordgubbe. Det beror helt enkelt på vad du tycker om.
Smöra och bröa en rund form, ju större desto mer smak och ju mindre desto saftigare. Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna, det ska bli en slät och fin smet. Häll smeten i formen och sprid ut den om det behövs. Om du väljer äpplen eller något med samma storlek ska du skiva frukten i lagom stora delar, om det är mindre bär eller frukter så behöver du inte göra något med dem. Pressa ner skivorna jämnt i smeten och utnyttja utrymmet. Om du vill kan du hälla kanel och socker över kakan, då blir det mer smak. Grädda i 175 C i mitten av ugnen i 45 min. Kan serveras med vaniljsås.
Vad ska det vara för ugnstemperatur?
Oj!!Glömde skriva, 175=)
Tack för en super god o saftig kaka!! :) Gjorde den igår o både jag, min barn o alla våra barn älskade den :)
Roligt att höra!!=)