Fruktkaka

Serverar: 12-14 portioner

Prova en klassisk kaka med anor från England. Konjak och frukt gör kakan saftig länge. Njut i tunna skivor...med en kopp gott te...

Ingredienser

  • 2 dl torkade fikon
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 dl konjak
  • Rivet skal och pressad
  • Saft av ½ apelsin
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • Glasyr
  • 2½ dl florsocker
  • 1½ msk vatten
  • Instruktioner

    1. Finhacka frukten. Lägg i en skål och rör i konjak, skal och saft av apelsin. Täck över och låt stå över natten.
    2. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget, sedan frukten och mjölet blandat med bakpulver och kanel.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna.
    5. Rör ihop flor--socker och vatten. Bred över kakan, låt stelna.

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben