Saftig fruktkaka med filmjölk

Serverar: 2 portioner

En saftig mjuk kaka med aprikoser, russin, katrinplommon och hasselnötter.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 6 1/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl filmjölk
  • 100 g hasselnötskärnor
  • 10 katrinplommon
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 dl russin
  • Smör eller margarin samt ströbröd till formarna
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker ljust och poröst.
    2. Blanda det mesta av vetemjölet med vaniljsocker och bakpulver.
    3. Rör ner mjölblandningen och äggen växelvis i smeten. Tillsätt filmjölken och rör smeten jämn.
    4. Hacka nötterna. Skär katrinplommon och aprikoser i småbitar.
    5. Blanda nötter och frukt med resten av mjölet. Rör ner detta i kaksmeten.
    6. Häll smeten i två väl smorda och bröade enlitersformar.
    7. Grädda kakorna i ugn vid 175° i ca 1 tim eller tills de fått vacker färg och verkar genomgräddade. Prova med en sticka.
    8. Låt kakorna svalna något under formarna innan de stjälps upp.

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben