Saftig chokladkaka med kaffesmak

Tid: 50 minuter

Den här chokladkakan gillas högt av både stora och små. Är även gott att ha vispad grädde och mossad banan emellan.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 21/2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk kakaopulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 11/2 dl mjölk
  • 150 g smält smör eller margarin
  • 4 msk starkt kallt kaffe
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och sikta ner det i smeten omväxlande med mjölken. Sist tillsätts det smälta avsvalnade smöret och kaffet. Häll smeten i en smord och bröad rund form. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40-50 minuter. Låt kakan svalna och pudra på florsocker.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (2)

    emaxen 16 februari 2009

    En rikigt god mjuk kaka med mycket smak och den var väldigt lättbakad. Fullpoängare. Kram emaxen

    elvisfreaket 15 april 2009

    Mycket god. Kommer att baka detta igen.. Tack.. Går även att skära isär som tårtbottnar.. mums

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben