Saftig vanilj- och chokladkaka
Serverar:
20 portioner
Saftig, mjuk och god vanilj- chokladfikaksbakelser...
Ingredienser
200 g Norrmejerier Smör
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl vispgrädde
2 msk kakao
Björnbär, hallon, krusbär färska eller frysta
Instruktioner
Smörj och bröa en avlång form.
Sätt ugnen på 175°.
Rör Norrmejerier Smör, socker och vaniljsocker till en ljus och fluffig kräm med hjälp av en elvisp. Tillsätt ett ägg i sänder och rör kraftigt.
Blanda mjöl med bakpulver och rör ned i smeten växelvis med 1 dl grädde.
Tag bort 1/3 av smeten och blanda med kakao.
Varva smeten i formen.
Börja och avsluta med vit smet.
Grädda i 55-60 minuter i nedre delen av ugnen.
Skär kakan i rutor när den svalnat.
Vispa resten av grädden och toppa med. Pudra gärna över lite florsocker och toppa med ett bär.
Liknande recept
Saftig chokladkaka med kaffesmak
4.7
50 min
2
Saftig chokladkaka
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Chokladkaka
4
1 h
20
Skurna chokladkakor
4.9
60
7
Saftiga rågbitar i långpanna.
4.8
4 h
1
3
Sivs chokladkaka
4.9
50 min
12
4
Anns problemkaka (Apelsin och chokladkaka)
3.8
8-10
6
Vit chokladkaka med lingonglasyr
40 min
15
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!