Saftig vanilj- och chokladkaka

Serverar: 20 portioner

Saftig, mjuk och god vanilj- chokladfikaksbakelser...

Ingredienser

  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 2½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kakao
  • Björnbär, hallon, krusbär färska eller frysta
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en avlång form.
    2. Sätt ugnen på 175°.
    3. Rör Norrmejerier Smör, socker och vaniljsocker till en ljus och fluffig kräm med hjälp av en elvisp. Tillsätt ett ägg i sänder och rör kraftigt.
    4. Blanda mjöl med bakpulver och rör ned i smeten växelvis med 1 dl grädde.
    5. Tag bort 1/3 av smeten och blanda med kakao.
    6. Varva smeten i formen.
    7. Börja och avsluta med vit smet.
    8. Grädda i 55-60 minuter i nedre delen av ugnen.
    9. Skär kakan i rutor när den svalnat.
    10. Vispa resten av grädden och toppa med. Pudra gärna över lite florsocker och toppa med ett bär.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben