Denna mycket goda och saftiga kaka kan ätas som den är, med en klick grädde eller dela den och gör en tårta. Eftersom den är så saftig så kan man fixa till tårtan direkt innan du bjuder på den, den behöver inte stå och "dra"
Ingredienser
100 g blockchoklad
150 g philadelphiaost
100 g smör eller margarin
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
Instruktioner
- Bryt chokladen i bitar och smält den över ett vattenbad.
- Rör ost och matfett mjukt och smidigt. Blanda ner strösocker,
farinsocker och vaniljsocker. Rör smeten porös.
- Blanda ner ägg och den smälta chokladen i smeten.
- Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och rör sedan ner det i
smeten växelvis med mjölken.
- Häll smeten i en smord och bröad ringform, ca 1½ l.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 50 minuter.
- Låt kakan svalna i formen i 10-15 min. Stjälp därefter upp kakan på bakgaller och låt den kallna.
Liknande recept
Kommentarer (0)