Fruktkaka - Gyümölcspite

Ungersk fruktkaka

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 5 g jäst
  • Ca 1 l bär (körsbär eller plommon, kärnfria vindruvor.....)
  • Till garnering
  • 3 msk strösocker
  • 1-2 msk kanel
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Kärna ur körsbären. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av mjölken. Smält smöret på svag värme, häll i resten av mjölken och låt att bli 37°
    2. Häll degspadet i bunken tillsätt äggulor, salt, socker och vetemjöl. Arbeta degen jämn och fin i maskin ca 5 min.
    3. Låt degen jäsa under bakduk 30 min. Smörj och bröa en form(långpanna) ca 38*35 cm. Rör försiktigt samman bär, socker och kanel.
    4. Ta upp degen och tryck ut den jämt över hela formen. Fördela bären och strö över socker och kanel blandningen. Grädda i 220° 15 min sänk värmen till 175° och grädda ytterligare 20 - 25 minuter.
    5. Strö över florsocker.

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben