Äppelpaj med lime och kardemumma

Serverar: 6-8 portioner

Frisk paj med lime och kardemumma.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • ½ dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2-3 syrliga äpplen
  • Rivet skal av 1 lime
  • 2 krm kardemumma
  • Topping
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • Citronmeliss till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret på låg värme. Använd en gaffel och blanda ihop till en deg med socker och vetemjöl. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Förgrädda i ca 5 minuter.
    2. Skala och kärna ur äpplena och skiva dem tunt. Lägg äppelskivorna i pajskalet och strö över det finrivna limeskalet och kardemumman.
    3. Mixa smör, socker och vetemjöl smuligt och strö över äpplena. Baka i 20-25 minuter tills ytan på pajen fått färg.
    4. Garnera eventuellt med lite citronmeliss. Servera gärna pajen lite ljummen med vaniljglass eller -sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben