Äppelraggmunkar med lingonkaviar och apelsinfraiche

Serverar: 4 portioner

Helt underbara!

Ingredienser

  • Raggmunkarna
  • 1 grönt äpple, förslagsvis Granny Smith
  • 1 medelstor potatis, ca 55 g
  • 50 g mandelmjöl (mixade mandelspån)
  • salt efter smak
  • 40 g vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 10 g vetemjöl
  • Lingonkaviar
  • 175 g hela lingon
  • 40 g strösocker
  • Apelsinfraiche
  • 1 dl crème fraiche
  • Cesten av 1 apelsin
  • ½ vaniljstång (innanmätet)
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Lingonkaviar: Mixa 50 g av lingonen med sockret till en jämn smet och blanda samman med resten av lingonen. Låt dra i rumstemperatur i minst en timme.
    2. Apelsinfraichen: Vispa samman ingredienserna till en luftig konsistens och ställ i kylen medan du gör raggisarna.
    3. Raggmunkarna: Riv äpplet och potatisen grovt.
    4. Blanda samman ingredienserna försiktigt så att äpplet och potatisen inte går sönder.
    5. Stek i medelvarm panna och servera med lingonen och en klick apelsinfraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben