Äppeltryffel

Serverar: 40 portioner

Tryffel är ljuvligt, och äppeltryffel låter spännande ... måste testas.

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad
  • 2 äpplen
  • 1 stor kvist färsk timjan eller 1/2 tsk torkad
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk brun farin
  • 2 msk calvados eller koncentrerad äppeljuice
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen fint. Skölj frukten väl och skär den i bitar. Lägg den i en kastrull med timjan, vin och grädde och låt sjuda under lock 20 minuter. Passera genom en sil, lägg det i en kastrull och koka ihop tills knappt 1 dl återstår.
    2. Rör i vaniljsocker, farin och choklad och rör tills chokladen smält. Blanda ned calvados eller äppeljuice. Låt stelna, skeda upp gryffeln, rulla den i finriven choklad eller kakao och förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben