Tryffel är ljuvligt, och äppeltryffel låter spännande ... måste testas.
Ingredienser
300 g mörk choklad
2 äpplen
1 stor kvist färsk timjan eller 1/2 tsk torkad
1/2 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljsocker
2 msk brun farin
2 msk calvados eller koncentrerad äppeljuice
Instruktioner
- Hacka chokladen fint. Skölj frukten väl och skär den i bitar. Lägg den i en kastrull med timjan, vin och grädde och låt sjuda under lock 20 minuter.
Passera genom en sil, lägg det i en kastrull och koka ihop tills knappt 1 dl återstår.
- Rör i vaniljsocker, farin och choklad och rör tills chokladen smält. Blanda ned calvados eller äppeljuice. Låt stelna, skeda upp gryffeln, rulla den i finriven choklad eller kakao och förvara i kylskåp.
Liknande recept
Kommentarer (0)