Äppeltryffel med rosmarin

Nytt och spännande till jul.

Ingredienser

  • 500 g mörk choklad
  • 2 äpplen, Belle de Boskoop eller motsvarande
  • Ett par kvistar rosmarin
  • ¼ dl äppelmust eller -juice
  • 30 g honung
  • 2 dl vispgrädde
  • 40 g rumsvarmt osaltat smör
  • 6 cl calvados
  • Mörk choklad till överdrag
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen mycket fint.
    2. Skär äpplena i stora bitar, skal och kärnhus ska vara kvar, och lägg dem i en kastrull tillsammans med rosmarin, äppelsaft och honung. Låt koka under lock ca 20 minuter och passera moset genom en sikt. Koka ihop äppelmoset tills 1 dl återstår. Rör hela tiden så att det inte bränner fast.
    3. Häll grädden i en kastrull och värm till kokpunkten. Ta den från värmen och häll den över chokladen under omrörning. Tillsätt äppelmoset samt smör och calvados när massan är ca 40°C varm.
    4. Häll massan i en form klädd med folie och låt den stå kallt till nästa dag.
    5. Skär massan i lagom stora bitar och doppa dem i mörk choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben