Äpplecheesecake

Serverar: 12 portioner

Gott!

Ingredienser

  • Botten
  • 7 dl Special K flingor
  • 1 dl kokosflingor
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • Fyllning 1
  • 6 syrliga äpplen
  • 5 msk Dansukker Sweet & Less
  • 1 1/2 msk kanel
  • 1 dl vatten
  • Fyllning 2
  • 1 burk kesella
  • 1 bägare mini fraiche
  • 2 msk Dansukker Sweet & Less
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
  • Garnering
  • Strimlat äppleskal
  • Instruktioner

    Klä botten till en form med löstagbar kant med bakplåts papper. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Blanda i flingor och kokos och bred därefter ut blandningen i formen. Låt stelna. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en kastrull med vattnet, Sweet & Less och kanelen och sjud dem under lock tills de är precis mjuka. Låt svalna. Bred ut dem på bottnen. Blanda samman kesella, mini fraiche, Sweet & Less och vaniljsocker till den andra fyllningen och bred denna över äpplena. Garnera med lite strimlat äppleskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Elaine--85 13 november 2013

    Räknade lite på kaloriinnehållet och blev glatt överraskad. Bara 215 kcal/portion! Det är ganska lite för en så lyxig dessert =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben