Cheesecake med höstsmak

Serverar: 6-8 portioner

Ibland får man lust att baka något festligt, men inte har tillgång till en ugn. Då är det här ljuvliga receptet på kanel- och äpplecheesecake ett bra alternativ.

Ingredienser

  • Botten
  • 10 digestivekex
  • 50 g smör eller margarin
  • ½ dl råsocker
  • Fyllning
  • 3-4 äpplen
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 2 msk strösocker
  • ½-1 msk kanel
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g kesella, 10 %
  • ½-1 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnen. Stöt kexen i en mortel eller finfördela dem i en matberedare. Smält matfettet. Blanda det sedan med kexsmulorna och sockret.
    2. Tryck ut kexblandningen så att den täcker bottnen och kanterna i en rund form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Låt sedan bottnen stå i kylen ca 30 minuter.
    3. Gör fyllningen. Skala och kärna ur och klyfta äpplena. Stek äppleklyftorna i matfettet tillsammans med socker och kanel. Lägg klyftorna på kexbottnen.
    4. Vispa grädden. Blanda ner kesella och smaksätt med vaniljsocker. Bred ut gräddkrämen över äpplena. Låt kakan stå i kylen ytterligare ca 30 minuter. Sikta över kanel över kakan strax innan den ska serveras.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben