Äpplechips

Serverar: 1-2 portioner

Frukt är godis.

Ingredienser

  • 2 st röda äpple
  • Lag
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 st citroner, saften
  • Instruktioner

    1. Lag: Koka upp socker, vatten och citronsaft i en kastrull och låt svalna.
    2. Skölj äpplen och skär dem i så tunna skivor som möjligt. Använd gärna en mandolin. Använder du små svenska äpplen kan det gå bra att skära med en osthyvel, men ofta är äpplet för brett. Lägg äpplena i den varma lagen några minuter.
    3. Sätt ugnen på 80 grader. Lägg avrunna äppleskivor bredvid varandra på bakplåtspapper och torka i ugnen i 3-5 timmar. De är klara när äppleskivorna går att bryta itu.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    liab 23 oktober 2009

    Goda. Mina fastnade lite i bakplåtspappret, men andra gången provade jag att vända dem efter halva tiden och då gick det bättre.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben