Äppletårta Cyrano

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Uppskattad annorlunda äppel tårta eller paj. Lika god varm som kall.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1,75 dl socker
  • 1 ägg
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1,75 dl grahamsmjöl
  • 1/5 tsk bakpulver
  • 500 g äpplen
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget Blanda vetemjölet och grahamsmjölet med bakpulvret. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
    2. Smöra en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter Tryck ut degen i formen och dra upp den längs kanten. Degen som ogräddad står över äggsmeten men glider försiktigt ner i jämnhöjd med själva kakan vid gräddning.
    3. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Fördela klyftorna i formen.
    4. Vispa grädden till fast skum. Rör i creme fraiche. Vispa äggen lätt. Tillsätt dem, sockret och vaniljsockret i gräddblandningen. Häll smeten över äpplena.
    5. Grädda på nedersta falsen i ugn 175 grader i 60 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben