Ärtröra

Serverar: 4-6 portioner

Den här goda röran passar som tillbehör till grillat.

Ingredienser

  • 5 dl frysta gröna ärter
  • 1 dl vatten
  • ¼ hönsbuljongtärning
  • 200 g ricottaost
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk finhackade örter
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Lägg i ärterna och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg på lock och låt stå i ca 3 minuter. Mixa ärter och buljong med mixerstav och låt kallna.
    2. Blanda ärtpuré, ricotta, parmesan och örter. Smaksätt med olja. citronsaft och salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben