Ärt- och myntakräm på rågbröd med laxrom

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Fräscht, vackert, läckert – och så enkelt att göra! 2 poäng portionen (viktväktare).

Ingredienser

  • Ärtkräm
  • 3 dl gröna ärter, frysta tinade
  • 1/2 citron, finrivet skal av
  • 1/2 tsk färskpressad citron
  • 1/2 kruka plockad mynta
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering
  • Ca 4 rågbröd (köp färdiga i butik)
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 burk laxrom (80 g)
  • Instruktioner

    1. Mixa alla ingredienser till ärtkrämen i matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
    2. Stansa eller skär ut bröden i munsbitar. Använd små pepparkaksmått (stjärna, hjärta eller cirkel) så blir det extra nyårsfint. Eller skär med kniv för att minska svinnet. Lägg på ärtröra och en klick yoghurt. Toppa med laxrom. Dra några extra drag med pepparkvarnen över bröden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben