Rågbröd på grillen

Serverar: 4 portioner

Ett rågbröd som med fördel bakas på en kamado (typ: Big Green Egg). Lätt att baka och blir mycket saftigt och gott.

Ingredienser

  • 50 gr smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 gr jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • ca 7 dl rågmjöl
  • ca 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken. Värm upp så att det blir fingervarmt. Tillsätt jästen och bearbeta i en hushållsassistent. Tillsätt salt och sirap samt mjöl tills du får en deg som släpper från väggarna. täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter. Baka ut degen till två limpor och täck för att återigen jäsa i ca 30 minuter. Tänd grillen och sätt i både platesetter och baksten. Grädda i ca 230 grader ca 20 minuter eller tills knackningar på brödet ger ett ihåligt ljud.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben